SOCAR Terminal

Ege Bölgesi’nin En Büyük Entegre Limanı” haline getirilmesi amacıyla ticari faaliyetlerine başlayan şirket, 2016 yılında ilk gemisini ağırladı, 2018 yılından beri ise SOCAR Türkiye çatısı altında hizmet veriyor. Şimdiye kadar 400 milyon dolar finansman tutarı harcanan SOCAR Terminal, lojistik sektöründe stratejik bir üs olarak faaliyetlerini yürütüyor.

Gelişmiş Tesis Yapısı

Yıllık 1,5 milyon TEU konteyner elleçleme kapasitesine sahip SOCAR Terminal, konteyner depolaması için liman sahasında 42 hektar, geri hizmet alanında ise 6 hektarlık lojistik sahasına sahip. Ayrıca işletmenin terminal alanında 150 metre uzunluğunda ve 10 metre derinliğinde bir genel kargo rıhtımı yer alıyor. Bu rıhtımın metrekare başına 10 tonluk taşıma kapasitesi bulunurken, 165.000 DWT ağırlığına kadar olan gemileri ağırlayabiliyor. Depolama gerektiren proje kargo yüklemelerinde ise ek olarak 30 dönümlük bir depolama alanı sağlanabiliyor.

Operasyonel Mükemmellik

SOCAR Terminal 700 metrelik tek parça rıhtım yapısı ve 16 metrelik minimum su derinliği sayesinde 18.000 TEU kapasiteli gemileri ağırlayabilirken; sağlık malzemeleri, ilaç, gıda gibi kritik öneme sahip ürünlerin ülkeye giriş çıkışında da önemli rol oynuyor.

Yüksek Standartlarda Güvenlik

İş sağlığı, iş güvenliği ve çevre dostu uygulamaları hayata geçirerek Türkiye’nin en güvenli limanı olmayı misyon edinen SOCAR Terminal, müşterilerine ve gemi işletmecilerine getirdiği yenilikler ve güçlü altyapısı ile Ege Bölgesi’ne ve tüm Türkiye’ye ilave değer kazandırmaya devam ediyor.

SOCAR Türkiye’nin devreye aldığı “Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik-Dağıtım-İletim” entegrasyonunun lojistik halkasını temsil eden SOCAR Terminal, bugün Ege Bölgesi’nin en büyük entegre limanı unvanını taşıyor.